zaterdag 10 september 2011

derde bezoek aan het CKG

Lieve Indi,


Vandaag staan we er met zijn vijven. E en L van de pleegzorgdienst zijn er ook bij. We gaan namelijk vergaderen met Jessie, je leefgroepverantwoordelijke.  


Je hebt de grootste fiets uit de voorraad kunnen bemachtigen. Je voeten raken amper de grond. We laten je lekker fietsen terwijl we binnen de begeleidsters en de andere kinderen begroeten. Morgen wordt Toon vier jaar. Hij toont trots drie vingers. Ik doe hem voor hoe je het gemakkelijkste vier vingers strekt. Het lukt even, maar dan hervalt Toon in zijn oude gewoonte. Blijven oefenen, jarige!


We spelen buiten. Je pleegvader krijgt een berisping. Hij bestijgt behendig de klimmuur, maar daar is hij veel te groot en te zwaar voor.


Dan komt Jessie ons halen. Elke blijft met jou spelen. Met zijn vijven evalueren we de twee voorgaande bezoeken. Jessie zegt dat je goed reageert op ons. Samen beslissen we om de plaatsing twee weken te vervroegen. 


We leggen een planning vast:
 • Op zondag 11 september halen we je om 9.30 uur op. We gaan een boottocht maken en we bezoeken Aquatopia. We brengen je terug om 19.00 uur.
 • Op woensdag 14 september komen Elke en ik langs. Misschien gaan we naar de cinema of naar het park.
 • Op zondag 18 september halen we je om 9.00 uur op. We gaan eerst zwemmen en daarna is het straatfeest. De gekke fietsen zal je vast leuk vinden. Dit is voor jou de eerste keer dat je bij ons thuis komt. We brengen je tegen 19.00 uur terug.
 • Op zaterdag 24 september halen we je om 9.00 uur op. We hebben een ontmoetingsdag met de Vlaamse Vereniging voor Pleegzorg. Je mag die avond voor het eerst bij ons overnachten. Zondag doen we rustig aan. Tegen 19.00 uur brengen we je terug.
 • Op woensdag 28 september komen we nog eens met je spelen in het CKG. Misschien gaan we naar het park in de buurt.
 • Op zaterdag 1 oktober pikken we je om 9.00 uur op en op zondag 2 oktober brengen we je tegen 19.00 uur terug. Ik moet dan werken. Openbedrijvendag. Kom je langs?
 • Op vrijdag 7 oktober halen we je om 16.30 uur op. We brengen je op zondag 9 oktober om 18.30 uur terug.
 • Op woensdag 12 oktober krijg je in het CKG je afscheidsfeest. Uiteraard komen we meevieren.
 • Op vrijdag 14 oktober komen we je om 16.30 uur halen. Veel bagage zal je niet hoeven te dragen, want al je kleren zijn van het CKG. Hoog tijd om te gaan shoppen.


E vertelt dat ze met je papa heeft gebeld. Je ouders zijn terug in het land. E en L gaan er binnenkort langs om over ons te vertellen. Als ze toestemmen, zullen we hen ontmoeten en dienen we een bezoekregeling af te spreken. Als je hen regelmatig kan bezoeken, ga je minder vragen hebben over je verleden en kan je je des te beter concentreren op het heden.


Intussen zit je leefgroep aan de feesttafel. We hebben 'happy birthday' net gemist. Iedereen smult van de taarten, die de mama en oma van Toon hebben gebakken.

Er volgen nog wat wilde spelletjes met ballonnen, waarbij je Elke bijt in haar arm. Auw! 


Ik reserveer een knuffelmoment voor Ali. Dan ga ik op een kleuterstoeltje zitten en grabbel ik je vast terwijl je langs stormt. Ik trek je bij me op schoot en vertel over de uitstapjes en de gekke fietsen. Je spitst je oren.
'Op 14 oktober komen we je halen en van dan af kom je bij ons wonen.'
'Voor altijd?'
'Ja'
'Waarom?'
'Omdat hier zoveel kindjes zijn en bij ons niet. Dat is beter voor jou.'
'Ah'
'Vind je dat leuk?'
'Neen'
'Vind je de poezen ook niet leuk?' 
'Neen'
'OK, zullen we de poezen dan maar wegdoen?'
'Ja!'
'Allemaal?'
'Ja!'
'En de vissen ook?'
'De vissen ook.'

Arme schat, wat moet dit veel zijn voor jou om te verwerken! Maak je geen zorgen, je mag het best oneens zijn met wat al die grote mensen in jouw plaats beslissen. Neem je tijd. Alles komt goed.


Liefs


Dine2 opmerkingen:

 1. Spannend! Heel leuk om zo'n vooruitzichten te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh, wat een leuke vooruitzichten. Schitterend dat Indi zo goed op jullie reageert en dat de plaatsing zelfs vervroegd wordt. Tof dat jullie mee naar de ontmoetingsdag gaan! We kijken er al naar uit :-D

  Super hoe jullie met dat ventje, de begeleidsters en de andere kinderen omgaan!

  Doe zo voort ;-)

  Liefs,

  Sam & co

  BeantwoordenVerwijderen