zaterdag 17 september 2011

naar de cinema

Lieve Indi

Woensdagnamiddag vertrek je met je twee pleegmadammen. Je gunt niemand in het CKG nog een blik. Als ik daar iets over opmerk, zeg je: 'mijn stem is op.'
'Oei,' zegt Elke, 'dat is een probleem, want dan ga je niet kunnen lachen met de Smurfen.'
'Mijn lachstem is niet op.'
In de auto is je stem op totdat er een brandweerwagen in beeld komt.

Het wordt een cinemabezoek met alles erop en eraan: een puntzak met snoepjes, een cola, een ritje in een hobbelauto, een 3D-bril. Elke legt je uit dat je mag rondlopen voor de film begint, maar dat je het grote scherm niet mag aanraken. Je kopieert het gedrag van de andere kinderen. Je maakt buitelingen, koprollen, ploft in zetels. Eén ding kopieer je niet. Je blijft flink van het scherm af. 
Als de film begint, ben je bang. Kom maar op mijn schoot, in mijn armen gaat het beter.
Na de film gaan we langs de Decathlon. Elke heeft een badpak nodig voor school. Jullie lopen vijftien meter voorop. Je krijgt de fietsen in het oog en je roept: 'mama!' 
Was jij dat? Bedoel je mij daar mee?  
We bekijken samen het aanbod. Je probeert er een veel te grote. Dan vinden we een zwartblauwe fiets. Geknipt voor jou. We kopen hem.

In de Lunch Garden kan je niet beslissen wat je wil eten. Een beetje tegen je zin eet je van de vol-au-vent met puree. Het ijsje maakt alles goed.

Op je fiets cross je het CKG binnen. Begeleider Wout heeft intussen een aftelkalender voor je gemaakt. Elke dag dat we samen iets doen, is voorzien van een sticker. Zo kan je beter inschatten wanneer we je komen halen. Bij veertien oktober staat een dikke pijl naar een foto van ons huis. Je mag je eerste kruisje zetten. 

Je fietst nog even mee naar de voordeur. Daar laat je je fiets achter zodat wij hem thuis kunnen zetten. Je holt ervandoor. Je dagstem is op.  

Tot zondag.

Liefs

Dine

2 opmerkingen:

 1. Zalig hoe dat ventje geniet van jullie ;-)

  Doe zo voort!

  Liefs,

  Anja
  http://sterretje-sam@blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen