vrijdag 23 september 2011

voor het eerst bij ons thuis

Lieve Indi


Straks halen we je op. Je mag een nachtje komen slapen. Eerst gaan we naar de ontmoetingsdag van de Vlaamse Vereniging voor Pleegzorg. Ik kijk ernaar uit om even samen te kunnen zijn met onze vrienden en collega-pleegouders. We zullen vroeger vertrekken om nog langs muziekcentrum TRIX te gaan. Daar is het open deur. We gaan Elke inschrijven voor zangles.


Vorig weekend was je, na een heerlijke zwempartij, voor het eerst bij ons thuis. Dat viel reuze mee. Op het straatfeest heb je veel gefietst. Juf Mieke, de zorgleerkracht van je school, woont in onze straat. Dat vond je raar. Die ernstige frons verscheen op je voorhoofd.


Hoewel je via het boekje voldoende gedocumenteerd was, zat onze voorgevel nog niet in je geheugen. Je ging onze deur voorbij en één keer liep je de foute open deur binnen. Daar woont een heel lieve mama, maar die heeft al drie kleintjes.


Ons huis en je kamer heb je samen met Elke ontdekt. Dat liep vlot, geloof ik. De poezen vond je een beetje beangstigend, maar je hebt ze toch al eens aangeraakt. Bah, poezenharen aan je handen én op je hotdog!


Veel te snel werd het tijd om je terug te brengen naar het CKG. "Ik heb nog niet op mijn kamer gespeeld," merkte je teleurgesteld op. Misschien moeten we je agenda inderdaad wat minder belasten en je de kans geven om gewoon eens thuis te zijn.


Tijdens de autorit naar het CKG - je was nat van de regen en we hadden je in een deken gewikkeld - viel je in slaap. 


Er waren alweer andere begeleiders in het CKG. Silke hebben we sedert onze kennismaking niet meer gezien. Werkt ze er nog wel? We hebben samen het kruisje gezet op je aftelkalender en nog eens verteld wat de planning is voor de komende weekends. 


Het gaat goed. Je bent een flinke, sterke jongen!


Tot straks


Dine

1 opmerking:

  1. Dine, Indi is een prachtig ventje die het treft met pleegouders als jullie! We hebben ervan genoten om nog eens samen te zitten en bij te babbelen. Tot binnenkort! Liefs x

    BeantwoordenVerwijderen