maandag 29 augustus 2011

tweede bezoek aan het CKG

Lieve Indi,


In de negen dagen tussen onze kennismaking en ons tweede bezoek hebben we niet met elkaar gebeld. Het was nog een beetje te vroeg om dat te doen hé.


Vandaag is Elke, je pleegzus, erbij. Ze heeft een grote zak oud speelgoed meegebracht. Meisjesspeelgoed. Jij mag eerst kiezen. De discobal verdwijnt naar je kamer. De poppenkleertjes gaan door een achttal gretige kinderhanden. Met zijn allen kleden we de poppen aan. Jij houdt je op de achtergrond. Als je begeleidster aandringt, kruip je nog meer in je schulp. Geen probleem hoor. We hebben de hele namiddag de tijd.


Je vraagt of we buiten gaan spelen. De kinderen zetten zich enthousiast in beweging. In je te grote broek race je er vandoor op een fiets. Net voor je achter de haag verdwijnt, groet je ons met één hand. Zonder omkijken. Je schaterlacht op de schommel. Je klimt en springt. Vertederd observeer ik je fratsen.


Als het begint te regenen, vluchten we met zijn allen naar binnen. Daar begint een hoop geduw en getrek. Iedereen wil een plaatsje op of naast ons. Het is moeilijk om elk kind aandacht te geven. Voor het avondmaal (spaghetti!) mogen we ons afzonderen in een bezoekersruimte. Alleen met zijn vieren. We worden er stil van. Je eet flink. Champignons lust je niet.  


Na het eten blijven we nog even in de aparte ruimte voor een spelletje 'bal in de vuilnisbak mikken'. Af en toe manen we je aan wat minder luid te roepen. Onze arme oren! 


Als we terug in de leefruimte komen, is het avondritueel aan de gang. Elk kind gaat apart met de begeleidster mee. Pyjama aantrekken. Jij mag kiezen wie jou helpt. Je kiest Elke. Intussen fungeer ik als knuffelmama voor Ali. Terwijl ik hem streel en zacht een wiegelied zing, kwijlt hij me nat.


Als we vertrekken, huilt één van de peuters hartverscheurend. Ze strekt haar armpjes uit naar Elke. We maken het afscheid kort. Het voelt niet lekker je achter te laten. 


Als we voorbij het raam stappen zie ik tussen de vele zwaaiende handen alleen die van jou.


Lieve Indi, tot gauw!


Kus


Dine

1 opmerking: