maandag 12 september 2011

eerste uitstap

Lieve Indi


Dit is onze eerste uitstap. Alleen wij met zijn vieren.


Je wacht ons op in de hal. Je vindt het niet nodig dat we in de leefruimte komen. Nog even sokken en schoenen aantrekken. Dan stap je parmantig richting uitgang. Toon en Kenzo gillen en zwaaien, maar je kijkt niet om. Tijdens de autorit naar de stad ben je stil. 


We nemen de Flandriaboot voor een tochtje. Je houdt je goed vast aan de reling, want 'als ik val in het water ga ik blubben'. Tijdens de boottocht hebben we een meningsverschil. Volgens jou rijden boten en varen auto's. Halsstarrig hou je dit vol. Ik laat het voorlopig rusten.


Na de boottocht nemen we de bus naar het centraal station. Op het Astridplein ga je helemaal uit de bol. Zoveel fonteintjes! Je speelt en gilt en steelt de show. Tot je onderlijf druipend nat is. Gelukkig heeft je pleegpapa een handdoek in zijn rugzak. Even alles droog maken en uitrusten. 


We leren je hoe je een foto maakt. Ernstig neem je er één van Elke. En van mij.


We gaan op ontdekking in en rond het centraal station. Roltrappen vind je boeiend. Voor de lol nemen we er enkele. Terwijl we in de omgeving van het station wandelen, besluit je om je talent voor fotografie verder te ontwikkelen. Trots toon je ons het resultaat.


We bezoeken Aquatopia. Ieder dier begroet je met een enthousiast 'hallo'. Je maakt mooie foto's.Dan gaan we een kijkje nemen op het dak van het MAS. Negen roltrappen naar boven. Je duwt andere bezoekers kordaat opzij want je wil dat het snel gaat. We kunnen je bijna niet bijhouden.

Voor het avondmaal kozen we voor de verwennerij van McDonald's. Frietjes! Je speelt in het ballenbad en ik merk dat er een grote verticale scheur in je broek zit. 

Als we in het CKG aankomen, draag ik je op mijn arm. Eerst vertellen we ons verhaal aan één van de 'zusters der kleinen' en aan de onthaaldame. In de leefruimte zitten alle kinderen rustig te kijken naar een video van Peter Pan. We vertellen de begeleiders hoe onze dag was en installeren ons in de zetels. Je zit bij me op schoot. 

Als Wendy het liedje 'moeder' zingt, zing ik zachtjes mee. Alleen voor jouw oren. 


Slaapwel, Indi. Droom maar lekker van al die nieuwe indrukken.

Dikke zoen


Dine


3 opmerkingen:

 1. Jullie hebben er zo te lezen een leuke dag van gemaakt! Heb ik het mis of denk ik dat dit ventje verwent gaat worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend allemaal he..
  Hartverwarmend ook.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind ik leuk ;-)

  Tot binnenkort!

  Liefs,

  Ikke x

  BeantwoordenVerwijderen