donderdag 25 augustus 2011

juf Rani

Een rode poort. Een immense grasvlakte. Speeltuintjes. Containergebouwen. De directrice staat ons op te wachten. Haar handdruk is stevig en warm.


Terwijl we vertellen over Indi's leven, stapt ze meer en meer mee in zijn verhaal. De praktische bezwaren die ze telefonisch en via mail aanhaalde, lijken niet belangrijk meer. 'We passen er wel een mouw aan'.


Ze stelt ons voor aan de juf van de derde kleuterklas. Juf Rani is van Indische afkomst en kwam op de leeftijd van 6,5 jaar naar Belgiƫ. We luisteren geboeid naar het verhaal van de adoptie en naar de nog levendige herinneringen aan de tijd in Indiƫ. Wat een raakvlakken met Indi! Rani kan een belangrijke sleutelfiguur worden in zijn ontwikkeling. Een vertrouwenspersoon. Een lotgenoot.


De warmte die zowel de juf als de directrice uitstralen, geeft ons een gevoel van thuiskomen. Alles valt op zijn plaats. Dat ik dit nog mag meemaken! In mijn zoektocht naar een geschikte school voor mijn eigen kleuter, botste ik vaak op onverschilligheid of voelde ik mij 'te min'. Dat is duidelijk verleden tijd.


We spreken af met juf Rani dat we op 12 september naar de infoavond komen. Op die manier leren we de andere ouders kennen en zijn we op de hoogte van de praktische afspraken. Juf Rani vraagt ons om een foto mee te brengen. Dan is Indi al een beetje aanwezig en kan ze de andere kleuters voorbereiden op de komst van een nieuwe klasgenoot. Ook het boekje van beertje Brom zal ik meebrengen om de kinderen te helpen begrijpen wat pleegzorg is.


Met de directrice spreken we af dat we goed blijven communiceren. Als de klas dreigt vol te lopen, zal ze onmiddellijk verwittigen. Wij laten zo snel mogelijk de datum weten waarop Indi de overstap zal maken.

1 opmerking:

  1. Heel mooi dat alles zo netjes in zijn plooi valt! Schoolkeuze is niet makkelijk. Wacht maar tot je een lagere school moet kiezen en geconfronteerd wordt met overvolle wachtlijsten. Daar zijn wij gelukkig al voorbij... Hier komt de keuze voor een middelbare school in zicht.

    BeantwoordenVerwijderen