zaterdag 30 juli 2011

een boekje voor Indi

Hoe leg je aan een kleine jongen uit wat een pleegzorgplaatsing is?

Er bestaan kinderboekjes. Pluk en Prik zijn twee egeltjes, die bij de familie konijn gaan wonen. Beertje Bram stapt in een vergelijkbaar avontuur. 

De opvoeders in het CKG bereiden Indi voor op deze grote stap in zijn leven. Als we een eerste bezoek aan hem brengen, zal hij weten wie we zijn en wat we komen doen.

Om het nog beter te laten doordringen, stellen we zelf een boekje voor hem samen. Het telt 24 bladzijden. Bij elke foto van mens, dier, voorgevel of interieur staat er een korte beschrijving van de eigenschappen van het afgebeelde sujet.

Het zoeken naar een geschikte foto van mijzelf vind ik het moeilijkste. 
Ik wil jong en dynamisch ogen. In die optiek keur ik de afbeeldingen van het afgelopen jaar faliekant af en smokkel ik een twee jaar oude doch 10 kilo zwaardere beeltenis binnen in dit belangrijke naslagwerk.

Een mens moet compromissen maken hé!

3 opmerkingen:

 1. Nadine, wat een leuk ideetje van dat fotoboekje! Hij zal daar zeker heel blij mee zijn al beseft hij het waarschijnlijk nog niet allemaal ten volle.

  Wat ik me herinner met D. is dat wij een doosje met enkele 'prulletjes' (speelgoedje uit surprise eitje, kleine kleurboek met mini-potloodjes, sleutelhangertje,...) meenamen als kadootje. De hele tijd heeft ze alles rustig uit het doosjes genomen en er weer ingestopt en opnieuw en opnieuw en opnieuw! Later vertelde de opvoedster dat D. het doosjes zelfs mee in bed nam. Ze was het niet gewoon om iets van zichzelf te hebben.

  Wanneer gaan jullie op bezoek?

  Ik ben benieuwd en volg mee vanaf de eerste rij!

  Nog een fijne verjaardag x

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sam,

  We houden je op de hoogte.

  Ik heb een aantal vragen over hoe jullie de begindagen met D. hebben aangepakt, maar ik stel ze vrijdag wel, in levenden lijve, hip hoi!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nadine, oei dan moet ik eens in mijn geheugen gaan grasduinen...

  Manlief gaat daar ook wel wat over weten te vertellen gezien hij een ganse maand thuis mocht blijven van zijn werkgever om haar te laten wennen!

  Ik tel al af, nog 5 keer slapen!

  BeantwoordenVerwijderen