donderdag 21 juli 2011

back on track

In een CKG zit een jongen. Vijf jaar oud en van Indische afkomst. Deze info kwam gisterenochtend telefonisch, samen met de vraag of we zijn pleeggezin willen zijn. Het is het eerste concrete voorstel dat we krijgen sinds we anderhalf jaar geleden geboekt werden als kandidaat-pleegouders, na een intensieve zeven weken durende voorbereidingscursus.


"Het gaat ervan komen op een moment dat je het niet verwacht," zei collega-pleegmoeder A. Inderdaad. Sinds mijn vader vorige week gestorven is, scan ik intens de omgeving af. Bij een dergelijke gelegenheid verwacht ik een tikje tegen het raam. Het is in onze familie namelijk de gewoonte dat men mij een vogeltje stuurt. Maar goed, een telefoontje met langverwacht heuglijk nieuws kan er ook mee door.


Ik heb niet veel voeling met Indiƫ. Zal zijn familienaam even onuitspreekbaar zijn als die van Apu van de Simpsons? In de Colruyt hebben ze kruiden voor chicken tandoori, maar misschien is - of wordt - dit jongetje een even grote friet-met-mayonaisefan als ons Elke?


Aanstaande donderdag krijgen we bezoek van de dames E en L van de pleegzorgdienst. E staat in voor de matching. L wordt de gezinsbegeleidster in dit dossier. Dan krijgen we details over de problematiek van de ouders van de jongen en maken we praktische afspraken voor een eerste bezoek aan het CKG.


Deze blog kondigt het einde van mijn writer's block aan.


Welkom!

6 opmerkingen:

 1. Hey Nadine,
  Eerst en vooral nog mijn innige deelneming met het overlijden van je vader.
  Fijn dat je zulk goed nieuws krijgt. Ik heb een Indische vriendin, dus als je wat receptjes wilt, kan ik je er wel met in contact brengen.
  Groetjes,
  Tania

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Tania

  Dank je.

  Die Indische vriendin gaat misschien nog van pas komen. Fijn!

  Dikke zoen


  Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk het langverwachte en zoooo gewenste telefoontje! Ik hoop dat alles vlot verloopt, maar ben ervan overtuigd dat jullie dat SUPER gaan doen!
  Liefs,

  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat manneke zal met veel liefde omringd worden :)
  Met de nodige ups en downs komt dit allemaal op zijn pootjes, zal je zien !
  Wij duimen mee voor jullie !
  Biene & Wiene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel, pleegnonkel en -tante in spe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen